#ALSBurpeeChallenge

En hyllning till uthållighet och styrka för att uppmärksamma ALS


Gå ihop med dina vänner, kollegor eller träningskompisar i ett lag och utmana ett annat lag i en rolig och tuff utmaning. ALS Burpee Challenge går helt enkelt ut på att två eller flera lag deltar i en utmaning där målet är att göra så många burpees som möjligt inom en viss tid. Detta för att uppmärksamma den förlamande sjukdomen ALS och samla in pengar till forskning. Klicka här för att läsa mer.

Föredrar du att genomföra utmaningen själv? Inga problem! Klicka här för att läsa mer.

Eventuella frågor kan skickas till alsburpeechallenge@stoppaals.se så gör jag mitt bästa för att svara samma dag.

Kommande utmaningar

Lagnamn
Träna i Saxdalen
Registrering

Avslutade utmaningar

Lagnamn Deltagare Antal Medel Insamlat
Sverige 477 35355 74 20415
Norge 13 1143 88 554
Lagnamn Deltagare Antal Medel Insamlat
Träna i Saxdalen 15 3385 226 1700
Lagnamn Deltagare Antal Medel Insamlat
Tobii AB 38 875 23 8750

Bakgrund

Sommaren 2016 började det hända konstiga saker i min vänstra arm. Nio månader senare stod det klart att jag drabbats av ALS. Innan sjukdomen slog till var jag mycket intresserad av träning och hälsa. Jag tränade mycket på gym men har också sprungit både Lidingöloppet och Stockholm Marathon. Det finns dock en övning som jag avskydde - Burpees. De var helt enkelt för jobbiga. Nu när sjukdomen har mig i ett fast grepp skulle jag kunna ge i princip vad som helst för att kunna göra en burpee igen.

Syfte

Syftet med utmaningen är att uppmärksamma sjukdomen ALS, samt att samla in pengar till forskning via ALS Treatment Center Karolinska. Centret erbjuder ALS-drabbade i hela landet möjlighet att delta i kliniska behandlingsstudier mot sjukdomen. Möjligheten för drabbade att ta del av nya forskningsrön har varit starkt begränsad. Med centret får nu många fler den möjligheten, med hopp om mer tid tillsammans med sina nära och kära.

Använd gärna den rektangulära bilden i dina inlägg på Facebook. Bildproportionerna är 16x9 och passar därför bra till Facebook-evenemang. Använd tagarna #ALSBurpeeChallenge #stoppaals

Så här går det till

1. Skapa ett Facebook-evenemang eller inlägg på Instagram med namn och datum för utmaningen, samt eventuella andra regler.
2. Ange hur lång tid utmaningen pågår, allt från 15 minuter till 12 timmar.
3. Bjud in motståndarlag till utmaningen.
4. Vinner gör det lag som presterar flest antal burpees

Deltagande kostar 100 kr per lagmedlem, men om laget vill bidra med en större summa välkomnas detta varmt. Lagen uppmuntras också göra inlägg på sina kanaler i sociala medier. Detta är såklart frivilligt, men bidrar på ett fint sätt till ökad uppmärksamhet.

Under utmaningens gång håller lagen själva reda på sitt resultat. Utmaningens namn och upplägg samt en kort sammanställning över de lag som deltog, deras resultat och deras insamlade summor mailas till alsburpeechallenge@stoppaals.se. Meddela gärna även i förväg så att utmaningen kan visas som kommande här på sidan.

Informationsblad i PDF-format finns här.

Använd gärna den fyrkantiga bilden i dina inlägg på Facebook och Instagram. Glöm inte att använda tagarna #ALSBurpeeChallenge #stoppaals.

Ditt bidrag till insamlingen

Deltagaravgiften kan antingen betalas av varje deltagare innan utmaningen, eller i klump efteråt. Det lättaste sättet är att använda Swish och scanna QR-koden här intill. Om scanning inte är ett alternativ kan du Swisha till 9010075 med meddelande "ALS Burpee".

Föredrar du att betala med kort kan detta göras från insamlingssidan. Det går även att sätta in beloppet på Neuroförbundets plusgiro 901007-5. I detta fall skall betalningen märkas med "ALS Burpee".

Stoppa ALS insamling hanteras av Neuroförbundet som har 90-konto, och därmed garanterar att pengarna går till ALS Treatment Center Karolinska och inget annat.

Vad händer sedan?

Alla deltagande lag kommer att få ett digitalt diplom där lagets namn, datum, resultat och insamlad summa framgår. Alla utmaningar och lag kommer även att presenteras här ovan. Vid årets slut kommer två vinnande lag att koras, det lag med bäst resultat samt det lag som samlat in mest pengar. Båda kommer få var sin ståtlig pokal.

Stort och innerligt Tack till alla deltagare för ert stöd och bidrag i kampen mot ALS! Tillsammans är vi starka!

Ensam är stark

Föredrar du att genomföra utmaningen själv? Inga problem! Filma bara dig själv när du gör till exempel 20 burpees, och efteråt utmanar några av dina vänner att göra detsamma. Du kan självklart välja ett annat antal burpees som du tycker passar när du utmanar dina vänner. Lägg sedan ut filmen på sociala medier. Det är frivilligt att bidra till insamlingen, men om du eller dina följare vill ge en gåva kan den swishas till 9010075 med "ALS Burpee" som meddelande.

Använd gärna följande exempel på inläggstext:

Jag antog utmaningen #ALSBurpeeChallenge!
Nu utmanar jag [vänner] att göra 20 st burpees, för att uppmärksamma den förlamande sjukdomen ALS och hedra de som drabbats.
Den som vill skänka ett bidrag till forskning kring sjukdomen kan swisha till 9010075 med "ALS Burpee" som meddelande.
Läs mer på http://www.stoppaals.se för att veta mer om insamlingen.
#stoppaals